Ter inspiratie en ter aanvulling op wat je op deze website kunt vinden, kun je vanaf deze pagina een aantal documenten downloaden die betrekking hebben op de Straleno Methodiek en de toepassing daarvan. Ze zijn vooral bedoeld voor als je meer wilt weten over de Straleno Methodiek en die toe wilt passen. We hebben Straleno papers en Straleno canvassen.


Je kunt alle documenten op deze pagina gratis downloaden. Het enige dat we daar (binnenkort) voor vragen is dat je bij een download je emailadres opgeeft. Die gebruiken we vervolgens slechts één keer om je over enige tijd een geautomatiseerde e-mail te sturen als reminder, met de vraag of we je nog ergens bij kunnen ondersteunen. Maar voorlopig kan het nog zonder opgave van emailadres.Downloads
Straleno Handboek (Transparant)

Straleno Papers

Straleno Papers zijn bedoeld om je nader te kunnen verdiepen in de Straleno materie. Elke paper belicht een specifiek concept of specifieke aanpak uit de Straleno Methodiek. Het zijn in PowerPoint opgesteld documenten waar je eenvoudig doorheen bladert. De opzet van elke paper komt overeen met die van een Q&A. Elke pagina begint met een vraag, die op de pagina wordt beantwoord. De papers combineren beeld en tekst, wat ze (ook) erg geschikt maken voor als je wat meer visueel bent ingesteld. Je kunt de papers downloaden en verder verspreiden, maar je kunt er ook losse plaatjes uithalen, bijvoorbeeld om te gebruiken in een presentatie en/of ze te bespreken met anderen.
De Straleno wereld in vogelvlucht

De Straleno wereld is ontwikkeld om leidinggevenden te ondersteunen en houvast te bieden op het gebied van strategisch leiderschap en strategische organisatieontwikkeling. Maar waarom is daar een nieuwe wereld voor gecreëerd? Wat tref je aan in die wereld, hoe kun je die leren kennen en toepassen in je eigen bedrijf of instelling?

Download Paper

Kennismaken met de Straleno Methodiek

De Straleno Methodiek behelst krachtige benaderingen voor het verkrijgen van meer grip op het toekomstig succes van organisaties. Wil je meer weten over de Straleno Methodiek, waarvoor die is bedoeld, uit welke onderdelen de methodiek bestaat en hoe die onderdelen met elkaar samenhangen?

Download Paper

Introductie Fit-For-the-Future

Fit-For-the-Future is een inspirerend programma waarbij leiderschapsteams een nieuwe koers uitstippelen voor hun organisatie. Bij dit programma gaan strategische leiderschapsontwikkeling en organisatieontwikkeling hand in hand gaan. Maar hoe ziet dat programma eruit, wat levert het op en wat is de meerwaarde daarvan?

Download Paper

Strategische vooruitgang

Voor elke organisatie is het boeken van vooruitgang cruciaal. Bij veel organisaties wordt die vooruitgang gebaseerd op operationele resultaten. Maar boek je met je organisatie ook strategische vooruitgang? Hoe stel je dat vast, hoe weet je dat en hoe maak je dat bespreekbaar? Wat kan Straleno daarbij betekenen?

Download Paper

Toekomstbestendigheid van organisaties

De toekomstbestendigheid van organisaties is een belangrijk concept in de Straleno Methodiek. De Straleno Toekomstbestendigheidsmonitor is daarop gebaseerd, evenals de Toekomstbestendigheidsscan. Maar wat houdt toekomstbestendigheid in? Waarom is het belangrijk? En wat kun je daar concreet mee in je organisatie?

Download Paper

Straleno kwesties

Straleno kwesties behandelen specifieke vraagstukken rond het gebruik van de Straleno Methodiek! Ze zijn vooral interessant als je de materie wat beter wilt begrijpen en/of de Straleno methodiek adequaat wilt kunnen toepassen in je eigen praktijk/organisatie.

papersValkuilen bij het maken van strategische keuzes

De Straleno Methodiek benadrukt het belang van het maken en doorvoeren van de juiste strategische keuzes voor je organisatie. Maar wat maakt dat een strategische keuze de juiste is voor jouw organisatie? Wat zijn daarbij veel voorkomende valkuilen? En hoe zijn die te voorkomen?

Download PDF

Straleno canvassen

Straleno canvassen zijn tools die je kunt gebruiken voor het in kaart brengen en beheren van de strategische keuzes in je organisatie. Je downloadt een Excel document dat vooral dient als werkdocument voor jezelf. Het Excel document bevat verschillende tabbladen met een instructie op het eerste tabblad.

Voordat je canvassen gaat downloaden is het van belang dat je weet waar de canvassen voor bedoeld zijn en dat je de betekenis van de bouwstenen in de verschillende strategische aandachtsgebieden kent. Zolang je die basiskennis niet hebt, heeft het werken met canvassen weinig zin. Heb je die kennis wel, dan wordt het snel een krachtig en onmisbaar tool om strategische keuzes in je organisatie bespreekbaar te maken en te beheren.