Roland Bushoff is deskundig op het gebied van strategisch managen. Hij vindt het uitdagend om te werken aan strategische vraagstukken en weet zijn kennis en ervaring met veel enthousiasme over te brengen op anderen. Bijvoorbeeld in de vorm van artikelen en blogs, maar ook door les te geven op dit vakgebied aan managers uit uiteenlopende branches.

Roland Bushoff

Profiel

Ir. Roland Bushoff is na zijn eerste werkervaringen binnen een internationaal bedrijf ruim 25 jaar werkzaam als consultant en docent. Als consultant legt hij zich met name toe op de tot stand brenging van transformaties binnen financiële instellingen. Ook begeleidt hij als docent managers uit allerlei sectoren in het kader van hun MBA opleiding bij het uitvoeren van hun strategische veranderingsprojecten. In beide hoedanigheden is hij altijd sterk gericht op de verdere ontwikkeling van zowel de managers als de organisaties waarmee hij werkt. Hij is in staat om zijn diepgaande theoretische kennis op een pragmatische en situationele wijze in de praktijk toe te passen. Zijn enthousiasme en deskundigheid worden sterk gewaardeerd en leiden in het algemeen tot langdurige werkrelaties.Profiel
Ervaring

Ervaring

Roland heeft de meeste van zijn consultancy opdrachten uitgevoerd bij financiële instellingen, zoals verzekeraars, banken en pensioenfondsen. Ook is hij enige jaren actief geweest in de zorgsector. Het beoogde resultaat van zijn inspanningen is veelal een fundamentele transformatie, gericht op een meer efficiënte uitvoering van de bedrijfsprocessen en een versterking van de commerciële slagkracht. Daarnaast heeft hij meer dan 400 managers in het kader van hun MBA opleiding begeleid bij het oplossen van strategische vraagstukken in hun organisaties.


Achtergrond

Roland is afgestudeerd in de Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven op het onderwerp informatiestrategie. Bij James Martin Associates heeft hij hiervoor ervaring opgedaan met het werken vanuit een specifieke methodologie (de Information Engineering Methodology). Voordat hij de stap maakte naar management consultancy heeft Roland enige jaren werkervaring opgedaan bij Océ NVM.

Als adviseur bij Twynstra Gudde heeft Roland met name sturing gegeven aan strategische transformaties bij financiële instellingen. Deze waren veelal efficiëntie gedreven (zoals vanuit aanpakken als Business Process Redesign en Overhead Value Analysis) of gericht op versterking van de commerciële slagkracht (zoals bij Customer Relationship Management). Als één van de partners van de financiële sector groep heeft Roland bij Twynstra Gudde leiding gegeven aan de groep consultants die specifiek gericht was op de verzekeringsbranche.Achtergrond