De wereld van Straleno is een verzameling innovatieve voedings-, inspiratie- en hulpbronnen voor leiders op het gebied van strategisch leiderschap en strategische organisatieontwikkeling. De Straleno wereld is als een te ontginnen planeet, binnen handbereik voor leiders. Toegang tot de Straleno wereld is eenvoudig en wat je daar aantreft is buitengewoon waardevol.
Straleno planeet
De Straleno wereld is als een planeet met een noordelijk en zuidelijk halfrond en een oostelijk en westelijk deel.

Op het noordelijk halfrond tref je voornamelijk praktisch bruikbare, pragmatische en concreet toepasbaar materie aan om te gebruiken bij strategische leiderschaps- en organisatieontwikkeling zoals toegangspoorten en gereedschappen

Als je afdaalt naar het zuidelijk halfrond in de Straleno wereld, tref je wat meer theoretische, abstracte en conceptuele materie aan, zoals ‘wijzen’ en theorieën.

In het oosten ligt het accent op strategische leiderschapsontwikkeling, terwijl het accent in het westen meer ligt op strategische organisatieontwikkeling.

Een belangrijk kenmerk van de Straleno wereld is dat je de verschillende windstreken goed kunt onderkennen, maar niet eenvoudig van elkaar kunt scheiden. Er zit een sterke samenhang tussen:

  • De theorie basis en de praktische toepasbaarheid (zuid-noord)
  • Strategische leiderschaps- en strategische organisatieontwikkeling (oost-west)
Straleno planeet
Meerwaarde van de Straleno wereld

Laat je inspireren door de Straleno wereld en:

  • Neem kennis van hedendaagse en innovatieve ziens-, denk- en werkwijzen op het gebied van de organisatiekunde, bedrijfskunde, veranderkunde en strategisch management
  • Verruim je blik en ontwikkel nieuwe inzichten over je organisatie en de omgeving waarin die functioneert
  • Leer werken met tools die je een spiegel voorhouden over bijvoorbeeld de strategische uitgangspositie van je bedrijf of instelling of de mate waarin je organisatie strategische vooruitgang boekt
  • Vergroot je effectiviteit op het gebied van strategisch leiderschap
  • Proef aan pragmatische aanpakken die je in staat stellen te zorgen voor toekomstige bloei van je organisatie, die je bovendien mee kunt nemen om in je eigen wereld toe te passen
  • Maak kennis met adviseurs die deze wereld goed kennen en je graag ondersteunen bij het introduceren/toepassen van gereedschappen uit deze wereld.

Toegang tot de Straleno wereld

Er zijn verschillende mogelijkheden om toegang te krijgen tot de Straleno wereld.Straleno Handboek (Transparant)

Straleno Handboek

De Straleno Methodiek is toegankelijk in de vorm van het online beschikbare Straleno Handboek. Het handboek bevat onder andere een overzicht van de uit te voeren activiteiten bij het doorlopen van het strategisch managen proces.

Meer over Straleno Handboek


Straleno Masterclasses  (Transparant)

Straleno Masterclasses

Naast bestudering en toepassing van het Straleno Handboek kun je de Straleno Methodiek en de ziens-, denk en werkwijzen leren kennen via Straleno Masterclasses. Voor leiders, professionals (adviseurs) en toezichthouders zijn verschillende masterclasses ontwikkeld.

Meer over Straleno Masterclasses


Adviesdiensten

Straleno Adviesdiensten

Je organisatie is er wellicht nog niet aan toe om het strategisch managen proces in één stap in volle omvang in te bedden. Dat hoeft ook niet. Je kunt stapsgewijs leren werken met de Straleno Methodiek, onder begeleiding. Voor de verschillende stappen zijn specifieke adviesdiensten ontwikkeld. Die diensten worden uitgevoerd door Straleno adviseurs, die je wegwijs kunnen maken in de toepassing van de methodiek.

Meer over Straleno Adviesdiensten


Monitors straleno

Straleno Monitors

Voor strategische leiders is het relevant te kunnen monitoren of hun organisatie na verloop van tijd daadwerkelijk strategische vooruitgang toont en of de strategische uitgangspositie is versterkt. Hoe staat je organisatie er momenteel voor op één van deze onderwerpen? Je kunt de monitors bijvoorbeeld inzetten als 0-meting, die je de komende jaren kunt herhalen.

Meer over Straleno MonitorsQ&A Straleno wereld

Wil je meer weten over de Straleno Wereld? Download hier dan de Q&A.


Downloads