Boekt je organisatie voldoende strategische vooruitgang? Krijgen de juiste strategische aandachtsgebieden van je organisatie voldoende aandacht? Wordt met de juiste focus gewerkt aan de toekomstige bloei van je organisatie? Dat is wat je vaststelt met de Strategische vooruitgangsmonitor, die je eenvoudig kunt toepassen als strategisch leiderschapstool in je organisatie.

Strategische vooruitgang


Inzet van de strategische vooruitgangsmonitor
De monitor kan bij elke organisatie worden ingezet om de gerealiseerde strategische vooruitgang concreet, meetbaar en bespreekbaar te maken. Dat kan:

  • Eenmalig, bij organisaties die verder niet werken met de Straleno Methodiek.
  • Op regelmatige basis, om de strategische vooruitgang met een leiderschapsteam te monitoren en daar gedeelde bevindingen, conclusies en prioriteiten voor vervolgacties aan te verbinden.

Tool voor strategisch leiderschapVoorbeeld uit de rapportage
Een voorbeeld van een uitkomst uit de collectieve rapportage van de strategische vooruitgangsmonitor zie je hiernaast.

Dit voorbeeld toont de tevredenheid van een leiderschapsteam over de strategische vooruitgang die is geboekt bij verschillende strategische aandachtsgebieden bij hun organisatie, waarbij de schaal van 1-10 loopt.

Naast dit overzicht toont de monitor andere inzichten zoals de trends die daarbij worden gesignaleerd en welk type vooruitgang het meest belangrijk wordt gevonden. De monitor zoomt bovendien in op specifieke indicatoren, om inzichtelijk te maken waar de meeste vooruitgang wordt geboekt en waar die het meest kwetsbaar is.


Voorbeeld vooruitgangsmonitorLicentie
Om met het tool te kunnen werken heb je een onderzoeksbundel nodig. Er zijn twee soorten bundels:

  • Een gratis proefbundel om één van onze monitors te testen. Daar heb je geen account voor nodig. Met die proefbundel krijg je een indruk van de vragen die worden gesteld, van de verschillende soorten uitkomsten die het tool genereert en van jouw eigen beeld over de strategische vooruitgang van de organisatie waarover je de vragen beantwoordt. Die persoonlijke rapportage ontvang je direct nadat je alle vragen hebt beantwoord.
  • Een betaalde onderzoeksbundel, waar je wel een account voor nodig hebt. Deze mogelijkheid komt in het 2e kwartaal van 2024 beschikbaar. Met deze bundel kun je verschillende deelnemers uitnodigen om de vragenlijst te beantwoorden. Elke deelnemer ontvangt direct na het invullen daarvan een persoonlijke rapportage met zijn/haar eigen beeld over de mate van strategische vooruitgang van de organisatie. Daarnaast genereert het tool een collectieve rapportage op basis van de beantwoording door álle deelnemers.

Straleno adviseurs beschikken als Straleno partner al over een onderzoeksbundel. Als je een Straleno adviseur inschakelt, hoef je dus niet zelf met je organisatie een licentie aan te schaffen. Overweeg je om de strategische vooruitgang regelmatig te monitoren in de toekomst, dan is het wel raadzaam om daar een bedrijfslicentie voor aan te schaffen. Op die manier heb je in de toekomst zelf toegang tot onderzoeksresultaten uit het verleden.


licentie afbeelding